alternative domain: zamunda.ch
Peer 2 Peer Community - Zamunda.NET
   

ЗАМУНДА ГОВОРИ - БЛОГЪТ


Експлозия от късометражни филми
12
May
2014

Ранно пиле” е фестивал за студенти по филмово изкуство, които желаят да представят проектите си пред свои колеги и световна публика, да споделят знанията и съмненията си и да отправят предизвикателство пред света.

Предоставя на публиката възможността да се срещне отблизо с изкуството, мирогледа и естетиката на младите кинотворци. Но освен това за участващите студенти и преподаватели фестивалът по уникален начин осигурява място за обмяна на опит и идеи, възможности за допълнителни обучения, чрез майсторски класове и уъркшопи.

Първото издание на фестивала е през 2005 г. със селекция от двадесет и четири филма от всички български университети с факултети по кино и телевизия. От третото си издание фестивалът вече е международен, а през 2013 г., на деветото издание на фестивала, селекцията беше от близо 60 филма събрани от 26 университета от 18 държави (България, Румъния, Албания, Хърватска, Сърбия, Гърция, Англия, Франция, Италия, Беларус, Чехия, Русия, Естония, Белгия, Литва, Германия, Израел и Турция).

За деветгодишната си история „Ранно пиле“ показа над 500 филма от близо 30 университета от целия свят. За съжаление, почти винаги, животът на филмите на младите режисьори приключва с тяхното дипломиране. Именно за това, ние от Zamunda.NET искаме да призовем младите творци да споделят свободно филмите си и по този начин да бъдат достъпни и видяни от много повече хора. Искаме те да открият, че свободното споделяне им дава шанс да се изявят пред много по-голяма публика и посланието, което изпращат чрез изкуството си да достигне до много повече хора.

През 2014 година, в чест на десетгодишения юбилей на фестивала, се стартира програмата Early Bird BACK IN TIME, която ни дава възможност да видим селекция от най-доброто от „Ранно пиле“ от 2005 г. до сега. Ще избършем праха от най-добрите късометражни филми, събирани през всичките 9 години на фестивала и ще продължим техния живот.

Този мсец (09.05.14 – 08.06.14) Early Bird Back in Time взима участие в Zona Cultura Fest, събитие, което има за цел да преобрази индустриална част на гр. София – от Сточна гара до Централна гара, в квартал на изкуствата и културата.

И понеже сме май месец и слънцето започва да ни стопля, Early Bird са ни подготвили open air cinema в двора на хладилен завод (или по-точно - тук )

Заповядайте и ще се насладим на повече от 30 късометражни филма, специално подбрани от колекцията на Early Bird Festival.

Повече за събитието, както и програмата на фимлите може да намерите

тук

.

0 коментара / видяно 4999 пъти
Коментари
няма добавени коментари

Не може да пишеш втори пореден коментар.
ДРУГИ ТЕМИ ОТ БЛОГА
Оратница е първата група, която ще популяризира своята музика в Zamunda.NET
Ексклузивният албум на група Оратница е вече факт
„Армаган – долината на смъртта“ – един завладяващ филмов проект, в който всеки от вас може да се включи
ЕКСКЛУЗИВНО! Оратница с първия си професионален видео клип
Рут Колева с невероятно ново парче! Ексклузивно в Zamunda.NET


БЛОГ АРХИВ
2015
Октомври
Септември
Август
Юли
Юни
Май
Април
Март
Февруари
Януари
2014
Декември
Ноември
Октомври
Септември
Август
Юли
Юни
Май
Април
Март
Февруари
Януари
2013
Ноември
Октомври
Септември
Август
Юли
Юни


Support Zamunda.NET with Bitcoins. Our wallet address is 15bxA9ZuiCGnQb1MzFAD8pQ2LHhddMGaTD