alternative domain: zamunda.ch
Peer 2 Peer Community - Zamunda.NET
   

Игри > FitGirl репакове - проблеми и решения

1
<< Предишна      Следваща >># Koen (Младши Модератор) на 2018-11-29 09:41:23 (84 седмици ) ЦитирайОтиди най-горе
Потребителският ви акаунт в Windows трябва да е единствено на латински (числата също са позволени)

Много игри и кракове (особено последните на CODEX) не работят както трябва с акаунти, съдържащи нелатински символи. По-сложните репакове може да използват допълнителен софтуер, който може да крашне, докато в папка на потребител "Иван", например. Променете потребителското си име веднъж завинаги. Или по-добре, създайте нов потребител с латинско име в Windows и използвайте само него. Така името на папката ще е добро и гореспоменатите софтуер и кракове ще работят.

Как да смените потребителското си име под Windows 7 Professional? - на английски език
Как да смените потребителското си име под Windows 10? - на английски език

Хаш проверка на сваления торент

Торентите свалят съдържанието на части. Понякога някои части се свалят с грешки. Очевидно, ако се опитате да разархивирате съдържанието на повреден архив, няма да се случи нищо добро. Тази процедура проверява дали всяка свалена част е завършена. Счупените автоматично ще започнат да се свалят отново.

Стъпки за извършване на хаш проверка в uTorrent (останалите клиенти са подобни)
   • Отворете uTorrent и изберете сваления репак.
   • Спрете го.
   • Цъкнете с десен бутон на мишката и от появилото се меню изберете “Ръчна хаш проверка”.

След като проверката завърши, или торентът ще бъде на 100%, или незавършен (например 99.8%). В такъв случай пуснете отново торента и го оставете да се свали. След това отново пуснете проверка, за да сте сигурно, че този път вече всичко е наред. Ако проверката никога не достига 100%, вероятно имате повреден модул в паметта (DIMM) и трябва да го замените възможно най-скоро.

Спрете антивирусната си

Най-вероятно имате поне една антивирусна активна. Дори две, например вградения Windows Defender + AVAST, Malwarebytes или нещо друго. Докато инсталирате репаковете на FitGirl (или репакове на други групи), спрете ги. Windows Defender и Malwarebytes са единствените две антивирусни, които блокират част от инсталаторите й, докато на други антивирусни не им пука. Разбира се, антивирусната погрешно смята моето "run.exe" за заплаха, което дава старт на множество компресии/декомпресии на всичките ви ядра на процесора.

Какво мисля за антивирусните по принцип?

Модерните антивирусни са параноични. Обикновено виждат заплаха в безопасни файлове и пропускат истинските заплахи. Това се отнася в пълна сила за компресиран/защитен софтуер и кракове, особено от китайски групи като 3DM.

Това може да звучи плашещо, но в реалния свят няма антивирусна, която да ви защити от съвременни троянци, биткойн копачи и подобни. В повечето случаи вредните приложения няма да бъдат блокирани, за разлика от напълно безопасни програми. След като антивирусните обикновено работят на фонов режим, без дори да ви уведомяват, че са блокирали нищо, ще се чудите защо инсталаторът не работи или защо играта не се стартира.

Най-големият недостатък на антивирусните е защитата им в реално време, когато всички отворени файлове, дори ехе-та се проверяват на момента. Този режим може да забави един бърз инсталатор с часове, защото всеки неразопакован файл ще бъде проверен от енджина на антивирусната. Сложните репакове извършват множество прочитания/записвания на харддиска ви. Това само по себе си не е бърз процес, но прибавим ли и антивирусната, ще вгорчи живота ви.

Най-добрата антивирусна е мозъкът ви. Не сваляйте подозрителен софтуер, не отваряйте прикачени файлове в електронната си поща, обновявайте редовно браузъра си, забранете Flash и Java. Това ще ви защити от 99% от потенциален зловреден софтуер. Може да сканирате с антивирусната си ежедневно, но в такъв режим, че да виждате какво антивирусната засича като истинска заплаха.

Още едно нещо - Никога не се доверявайте само на една антивирусна. Грешките за потенциална заплаха са по-чести от съобщения за истински вирус. Качете подозрителния файл в virustotal.com и едва след това предприемайте действия.

Ако все пак имате нужда от антивирусна за сканиране, FitGirl препоръчва Kaspersky, Dr.Web или инструментите на ESET, но без да унищожават файлове автоматично.

Настройте UAC (Настройките за потребителския контрол) до минимум (Никога не уведомявай)

UAC (User Access Control) е друга система, която ви "защитава" от подозрителен софтуер. Може и да е полезна за пълни новаци, които виждат компютър за първи път, но ако сваляте репакове, се предполага, че не сте новаци.
Сложните репакове изискват изпълнението на различни де/компресори от временната папка на потребителя. Настройките, по подразбиране на UAC ограничават изпълнението на тези файлове и спират инсталаторите им.

   • Как да променим настройките за потребителския контрол под Windows Vista/7/8/8.1 - на английски език
   • Как да променим настройките за потребителския контрол под Windows 10 (видео) - на английски език

За последно променен от Koen на 2018-11-29 09:43:28 GMT# Koen (Младши Модератор) на 2018-11-29 09:42:55 (84 седмици ) ЦитирайОтиди най-горе
Уверете се, че имате достатъчно виртуална памет

Ако имате 4 ГБ РАМ, задайте виртуалната памет на 8 ГБ (Размер по избор: задайте първоначален и максимален размер на 8192).
Ако имате 8 ГБ РАМ, задайте виртуалната памет на 16 ГБ (Размер по избор: задайте първоначален и максимален размер на 16384).
Ако имате 16 ГБ РАМ, задайте виртуалната памет на 16 ГБ (Размер по избор: задайте първоначален и максимален размер на 16384).
Ако имате 32 ГБ РАМ, задайте виртуалната памет на 8 ГБ (Размер по избор: задайте първоначален и максимален размер на 8192) за всеки случай.

Не избирайте “Размер, управляван от системата”, защото е по-бавно. Фиксираният размер на виртуалната памет е най-ефективната настройка.

   • Как да промените виртуалната памет под Windows 7 (видео) - на английски език
   • Как да промените виртуалната памет под Windows 10 (видео) - на английски език

Защо виртуалната памет е важна?

При стартирането си, всяко .ЕХЕ в Windows изисква определен размер памет от мениджъра за паметта на операционната ви система. Ако имате достатъчно свободна памет, приложението ще я заеме. Ако нямате виртуална памет и свободната памет е по-малко от тази, която приложението иска, ще се получи крашване. Виртуалната памет е имитация на РАМ, която ви спасява при такива проблеми. Приложението не знае дали получава истинска РАМ, или виртуална. С голям обем виртуална памет обикновено няма да получавате крашове, свързани с паметта. Забавяния, породени от бавен харддиск бихте получавали.

Използвайте опцията за 2 ГБ лимит на паметта

За определено време инсталаторите на FitGirl имат опция да ограничат използването на РАМ до 2 ГБ. Ако машината ви има 8 ГБ РАМ или по-малко, винаги я използвайте. 8 ГБ РАМ е доста малко в днешно време, имайки предвид, че само браузърите "изяждат" половината от този размер.

Ако използвате Windows 10 и получавате грешки за липсващи файлове или нещо подобно, стартирайте setup.exe със съвместимост към Windows 7. И го стартирайте като администратор.

Стартирайте инсталацията в Safe Mode

Някои антивирусни не могат да бъдат изключени напълно и ще изтрият необходими файлове, дори когато си мислите, че сте ги изключили. Не сте. Те си знаят най-добре. В такъв случай рестартирайте в Safe Mode и отново инсталирайте. Повече няма някакви глупости да ви прекъсват инсталационния процес.

Уверете се, че имате достатъчно свободно пространство на въпросния диск

Не подминавайте съобщението за недостатъчно място на диска, ако инсталаторът ви го казва. Препоръчително е да не инсталирате репакове на дискове, на които след инсталацията ще останат свободни само няколко гигабайта. По време на инсталации, при които има на разположение малко памет, инсталаторът може да "изяде" повече свободно пространство от споменатото.

Изключете приложения, натоварващи въпросния диск

Ако имате активни торенти точно на този диск, на който инсталирате играта, и този диск не е SSD, очаквайте много дълга инсталация. Всяко приложение, което натоварва диска ви, ще ви подлуди по време на инсталацията. Може да продължите да сийдвате, след като инсталирате играта.

Опитайте да инсталирате играта НЕ на диск C: или особено на него

Системните права на Windows са коварно нещо. Ако не сте администратор на операционната си система, някои папки/дискове може да са ограничени за акаунта ви. Понякога игра не може да се инсталира на C:, само на други дялове, а понякога е обратното - може да се инсталира само на системния дял. Разбира се, избягвайте да инсталирате игри в "Program Files\Program Files (x86)". Тази папка обикновено има най-ограничени права.

Проверете папката на Windows за unarc.dll - ако файлът съществува, изтрийте го

Репаковете na FitGirl използват собствен unarc.dll, който не е съвместим с други unarc.dll, който бихте изтеглили с надеждата,че ще оправите грешка,свързана с този файл. Запомнете, има няколко вида от тези грешки и те означават различни неща. Друг unarc.dll няма да помогне. Стартирайте инсталацията с подходящи права, както е показано на картинката:Обичайни грешки и решения

Не мога да стартирам setup.exe, липсва или нищо не се случва, когато опитам да го стартирам!

   • Вашият Windows Defender/SmartScreen (или подобен защитен софтуер, дори браузър) го е блокирал.

1. Докато файлът е на десктопа ви или в някоя от папките ви, кликнете с десен бутон на файла и след това на "Properties".
2. В General tab кликнете бутона за разблокиране Unblock и след това ОК.Забележка: Ако не виждате бутон Unblock, значи файлът вече е разблокиран.

Повече информация по темата може да откриете тук - на английски език.

За последно променен от Koen на 2018-11-29 09:59:08 GMT# Koen (Младши Модератор) на 2018-11-29 09:44:54 (84 седмици ) ЦитирайОтиди най-горе
Не е намерен никакъв файл, определен за ISArcExtract

Има четири възможни причини за тази често срещана грешка. Изброени са по популярност:
   • Свалянето ви е счупено, някой .BIN файлове не са завършени. За да разрешите този проблем, пуснете хаш проверка на торента, следвайки инструкциите, написани по-горе.
   • Не сте свалили всички необходими файлове. Да кажем, че инсталирате игра на английски език, но не сте свалили setup-fitgirl-selective-english.bin от торента. Свалете нужния файл и опитайте отново.
   • Стартирате инсталацията от папка със странно име, например C:\Users\Иван-Папка\Downloads\__[zamunda.net]_Super Fitgirl Repack [FitGirl Repack]\. В такива случаи setup.exe не може да види .BIN файловете и не може да ги обработи. Преместете setup.exe + всички .BIN файлове към някакъв по-къс път, например C:\Repacks\Super Repack и стартирайте инсталатора от там.
   • Имате активна антивирусна защита или UAC, които пречат на изграждането на временен архив (често ги използвам) и затова този архив не може да се разархивира. Така, че спрете/забранете/деактивирайте антивирусната си или UAC и отново инсталирайте играта.

Visual C++ Runtime инсталатор

Препоръчвам да инсталирате всички C++ Redistributables. Може да пробвате този малък All-In-One пакет или да ги свалите по отделно от сайта на Microsoft.

Оправяне на проблеми под WINE

Под WINE фонът на цял екран напълно "превзема" десктопа и никоя друга програма (включително инсталационния прозорец, или дори инсталирани Linux приложения, работещи едновременно) не могат да се използват. Решението е да отворите winecfg -> Graphics tab -> отметка на Emulate a virtual desktop.

Инсталаторът замръзва на Checking admin rights…, ако на нещо по-ново от Windows XP е извършена емулация.(WINE не се справя добре с проверките за администратор и UAC - всяка програма стартира с администраторски права, дори да емулирате Windows Vista/7/8/10). Решението е да отворите winecfg -> таб Applications -> задайте версията на Windows на Windows XP глобално (инсталаторът създава други процеси с несъвпадащи версии на Windows, което обикновено завършва зле).

За последно променен от Koen на 2018-11-29 09:52:29 GMT

1
<< Предишна      Следваща >>

Тази тема е заключена; не са разрешени нови коментари.


   Отидете на:


Support Zamunda.NET with Bitcoins. Our wallet address is 15bxA9ZuiCGnQb1MzFAD8pQ2LHhddMGaTD