#slance80 (Супер потребител) на 2011-03-02 10:20:52 (515 седмици )
Салата Мечта
•2-3 бр. пилешки пържоли
•1 бр. зелена салатата
•100 г сварен ориз
•4 бр. домати
•4-5 с.л. сварен със сол кафяв боб
•4 с.л. настърган кашкавал
•4 с.л. заквасена сметана
•чили сос на вкус
За тестената купичка:
•300 г брашно
•1 бр. яйце
•сол
Брашното се омесва на тесто с яйцето, солта и малко вода. Тестото се разстила по намазнени огнеупорни купички и се изпичат тестени купички. Зелената салата се нарязва на ленти и се разпределя в тестените купички. Пилешките пържоли се нарязват, овкусяват се с олио и соев сос и се запържват. Доматът се нарязва на кубчета и се слага върху зелената салата. Добавят се сварения ориз, пасирания кафяв боб и заквасената сметана. Отгоре се поставя запърженото пилешко месо и се полива с чили сос.
За последно променен от slance80 на 2011-03-02 10:21:06 GMT
5 големи картофа
200 гр. пушен бекон
2 глави лук
70 ml винен оцет
70 ml вода
70 гр. захар
Чер пипер
Сол
Приготвяне и сервиране:
Картофите се сваряват (но в никакъв случай не се преваряват), обелват и нарязват на резени. Беконът се нарязва на кубчета и се запича в тиган на умерена температура, като се бърка, докато се зачерви и е почти хрупкав. Лукът се нарязва на ситно и се добавя към бекона, като се бърка, докато започне да става златист. Отделно се смесват оцетът, водата и захарта, загряват се като се бъркат, докато захарта се абсорбира. Добавят се към бекона и лука, добавят се и нарязаните картофи, като се бърка още около 10 мин., за да може картофите добре да поемат течността. Обръщат се леко още около 10 мин. Сервира се топла.
Първо приготвяме сос от майонезата и киселото мляко.
В чиния намазана със соса настъргваме сварените цели и обелени картофи, или ги нарязване на ситно. Върху тях настъргваме сиренето.
Заливаме с остатъка от соса. Отгоре поръсваме с нарязаните на ситно ролца от раци.
#slance80 (Супер потребител) на 2011-03-16 08:08:48 (514 седмици )
Рибарска селска салата (Insalata Paesana)
•120 г сух салам или луканка
•80 г миди, пресни или мариновани
•80 г скариди
•80 г месо от калмари
•80 г месо от раци
•1 глава лук
•1 скилидка чесън
•120 г овче сирене - например Пекорино, Брочо или Канестрато
•150 г домати
•8 с.л. балсамиков оцет
•щипка лют червен пипер
•шепа пресни листа босилек
•сол
•черен пипер
•зехтин
Салама се нарязва на лентички и се слага настрана. Доматът се нарязва на кубчета. Всички морски деликатеси се отцеждат. Нарязва се чесънът на ситно, лука също. Загрява се малко зехтин, запържва се лука (леко), слагат се чесъна и морските дарове. Запържват се за кратко, но на много силен огън. Слагат се подправките, разбърква се и се сваля от огъня. Добавят се домата и салама, разбърква се и се оставя да се охлади. Слагат се оцета и още зехтин, като марината. Сервира се с босилека и настърганото овче сирене.
От кетчупа, майонезата и сметаната се прави соса за салатата.
Шунката и сварените картофи се нарязват на малки парчета, прибавят се всички останали съставки и салатата се разбърква с приготвения сос.
Поднася се с нарязано яйце.
Продуктите са за 2 порции.
Картофена салата с яйца
Необходими продукти:
картофи - 120 гр.
зелена салата - 80 гр.
яйца - 1 бр.
прясно мляко - 20 мл.
репички - 40 гр.
олио
оцет
магданоз
сол
Начин на приготвяне:
Сварените картофи се обелват и нарязват на кубчета. В салатиера се нареждат ветрилообразно листа от зелена салата.
Върху тях се подреждат спираловидно картофените кубчета - предварително посолени и заляти с топло прясно мляко.
Отгоре се поръсват със ситно нарязан магданоз и се овкусява с олио и оцет.
Слагат се резенчета от вареното яйце и тънко нарязани репички или лук.
#slance80 (Супер потребител) на 2011-05-15 05:48:40 (505 седмици )
Шарена салата с кус-кус
•250 г кус-кус
•5 бр. кисели краставички
•2 бр. моркови
•1 бр. сварено яйце
•300 г царевица от консерва
•200 г майонеза
•лимонов сок
•зехтин
•черен пипер
•пресен магданоз
•сол
Кус-кусът се слага в тенджера със зехтин и се запържва до златисто - така не се слепва. Добавя се гореща вода и се оставя да се свари кус-куса. Когато е готов се отцежда, добавят се останалите продукти, нарязани на кубчета. Подправя се с лимонов сок, малко черен пипер, сол и майонезата, разбърква се добре и се поръсва със ситно нарязан магданоз.
#teoote (Супер потребител) на 2015-10-27 18:22:34 (273 седмици )
САЛАТА ОТ КАРФИОЛ С ДОМАТИ И КРАСТАВИЦИ
Продукти: 200 г карфиол, 1-2 домата, 1 краставица, копър, магданоз, зелен лук, майонеза и сол на вкус.
Приготвяне: Карфиолът се сварява в леко подсолена вода и се нарязва ситно. Доматите и краставицата се нарязват на колелца. В салатиера се редят ред домати и краставици, посипват се с карфиол, отново домати и краставици и дебел слой карфиол отгоре. Салатата се полива с майонезата, посипва се с накълцаните магданоз и копър и с нарязания на дребно зелен лук и се поднася, без да се разбърква повече.
Продукти: карфиол, моркови, магданоз, сол, майонеза, чер пипер - в съотношение по вкус.
Приготвяне: Морковите се настъргват на ситно ренде и се посоляват на вкус. Към тях се прибавят накълцаният магданоз и майонезата и всичко се разбърква добре. В леко посолена вода се сварява разделеният на "розички" карфиол. Охлажда се, овкусява се с майонезата и се посипва с чер пипер. Слага се в средата на приготвеното блюдо под формата на купчинка. Наоколо се подрежда венец от морковите и по негово протежение се слагат на 3-4 места "розички" карфиол.
За последно променен от teoote на 2015-10-27 18:54:48 GMT
#optimeon (Потребител) на 2020-08-24 21:08:59 (21 седмици )
За последно променен от Екип на 2020-09-27 18:48:11 GMT
#Rumqna772 (Потребител) на 2020-12-18 21:57:58 (4 седмици )
Салата салатата е свещенно нещо хапва се със ракия или сок от мандарина у нас мама е направила трушия стои си в кофата от много време но се актуализира от време на време петела ми иван от двора си гребва с човка от нея и и се наслаждава :
ЗА ТРУШИЯ ВИ ТРЯБВАТ
КАРФИО
МОРКОВЧЕТА
ЗЕЕЛЕНЦЕ
ОЛИВЦЕ
ОЦЕТЕЦ
ЧУШЧИЦА
И ЕДНА ТЕНДЖЕРА С КАТИНАР ЗА ДА МОЖЕ МИШКИТЕ НАД 90 КИЛОГРАМА В 3 ЧАСА ДА НЕ ПРИХЛОПВАТ ПО КАПАКА ... ПС ПС ХУБАВ ДЕН СЛЪНЦА,ГРЕЙТЕ ПО ЧЕСТО